Bieb zamelt boeken in voor vluchtelingen

In de drie opvanglocaties voor vluchtelingen in Amsterdam openen binnenkort pop-upbibliotheken. De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) vraagt bewoners van de hoofdstad nieuwe en gebruikte prentenboeken, kinderboeken, strips, woordenboeken, boeken over Nederland en de Nederlandse taal en boeken en tijdschriften in het Arabisch en Engels te doneren.

Volgens de OBA helpen boeken bij het leren van de Nederlandse taal en ze bieden bovendien afleiding, ontspanning en steun. Wie een boek doneert, wordt gevraagd een persoonlijk bericht achter te laten voor de vluchtelingen.

Behalve tweedehands boeken zijn er in de pop-upbiebs ook afgeschreven en speciaal bestelde boeken te vinden. De OBA wil er verder activiteiten organiseren, zoals voorlezen en hulp bij het leren van de Nederlandse taal. De vestigingen van de bibliotheek in de omgeving van de opvanglocaties zijn inmiddels uitgebreid met Arabische en Engelse boeken.

23-11-2015  Door: ANP / Demet TV