Nieuw biljet 20 euro woensdag in omloop

Het nieuwe biljet van 20 euro wordt woensdag in Nederland in omloop gebracht. Het biljet is beter beveiligd tegen vervalsing dan de huidige twintigjes, zo meldde De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag andermaal in een aankondiging. De bestaande twintigjes zullen geleidelijk uit de roulatie worden gehaald als deze versleten zijn.

Eerder werd al bekend dat het bankbiljet een echtheidskenmerk heeft in de vorm van een ‘portretraampje’ in het hologram. Daardoor zou het nog moeilijker te vervalsen zijn.

Het twintigje heeft, net als de nieuwe biljetten van 5 en 10 euro, een smaragdgroen cijfer en in het watermerk een portret van Europa. Het nieuwe biljet is het derde uit de nieuwe Europaserie. Het nieuwe tientje werd in september vorig jaar al in omloop gebracht, het vijfje begin 2013.

24-11-2015  Door: ANP / Demet TV