Asscher verbijsterd door oordeel CBP over brief AK-Partij

Minister Lodewijk Asscher (Integratie) noemt het oordeel van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) over een brief van de Turkse AK-partij aan Turken in Nederland ,,verbijsterend”. In de brief werden Turken in oktober opgeroepen op de AK-partij te stemmen.

Het CBP oordeelde vorige week dat Turkse politieke partijen op grond van Turks recht lijsten van kiesgerechtigden met hun adressen mogen kopen. Het CBP doet geen verder onderzoek. Asscher liet dinsdag merken dat hij weinig begrijpt van het CBP-oordeel. De privacywaakhond is immers altijd erg streng op de privacybescherming, maar in dit geval kennelijk niet.

Asscher noemde de brief eerder ongepast. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) riep de Turkse ambassadeur in Den Haag erover op het matje.

25-11-2015  Door: ANP / Demet TV