Autoverkopen al zes maanden in de plus

De Nederlandse autoverkopen zijn afgelopen maand verder toegenomen. Dealers leverden bij elkaar 40.516 nieuwe personenwagens af. Dat is 25,9 procent meer dan in november vorig jaar, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

De autoverkopen noteren nu al zes maanden op rij een beter resultaat dan een jaar eerder. Volgens marktonderzoeker Aumacon komt dit door het aantrekken van de zakelijke markt. Leasebedrijven kopen dit jaar een stuk meer nieuwe wagens. De kooplust van particulieren is dit jaar tot nu toe wel met een kleine 5 procent teruggelopen.

Marktleider Volkswagen eindigde afgelopen maand, net als in oktober, wederom op de hoogste plek in het merkenrijtje.

December wordt waarschijnlijk nog een drukke maand voor dealers. In januari gaat het bijtellingspercentage voor veel auto’s omhoog. Aumocon rekent erop dat mensen de aanschaf van een nieuwe auto daarom naar voren zullen halen.

01-12-2015  Door: ANP / Demet TV