Afkoopbedrag Turkse dienstplicht naar 1.000 euro

Samen met een flink aantal andere wetswijzigingen wordt ook het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht verlaagd. Het afkoopbedrag is op dit moment 6 duizend euro en wordt verlaagd naar 1.000 euro. Dat zegt de Turkse premier Davutoglu vandaag.

In Turkije worden op dit moment verschillende wetswijzigingen dorgevoerd. Zo wordt het minimumloon verhoogd naar 1.300 TL. En krijgen mensen in de pensioen 1.200 TL.

Wellicht de meest belangrijke wijzigingen voor de Turken in Nederland is de wetswijziging omtrent het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht. De regerende AK-Partij had voor de verkiezingen beloofd het afkoopbedrag van de dienstplicht te verlagen. Dat bedrag gaat nu van 6.000 euro naar 1.000 euro, aldus de Turkse premier Davutoglu.

Veel Turken in Nederland konden het hoge bedrag van 6 duizend euro niet betalen. Juist daarom zag je de afgelopen tijd dat veel jongeren hun Turkse identiteit opgaven en alleen voor de Nederlanderschap kozen. Met de wetswijziging omtrent het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht zal hier naar verwachting verandering in komen.

Bekijk hier de video waarin de Turkse premier eerder (mei 2015) de toezegging deed om het afkoopbedrag te verlagen.

10-12-2015   Door: Demet TV