Politie vindt tientallen gestolen fietsen

In een garagebox in Oss heeft de politie dinsdagavond 48 fietsen gevonden die vermoedelijk zijn gestolen. Twee mannen, een Bosschenaar (33) en een man uit Polen (25), zijn opgepakt, meldt de politie op Facebook.

Surveillerende agenten kregen argwaan toen ze een auto in de garagebox zagen staan die op naam staat van een veelpleger. Hij is onder meer veroordeeld voor fietsendiefstallen.

Ter plekke zagen de agenten twee mannen van wie er een ,,druk aan het bellen” was, en de ander ,,hevig aan het zweten”. De politie vertrouwde de zaak niet en doorzocht de garagebox. Daar was achter een opgehangen deken een grote hoeveelheid fietsen gestald. Trappers waren verwijderd, zodat ze naast elkaar pasten.

De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de tweewielers te achterhalen. Op de Facebookpagina hebben zich al talloze mensen gemeld die zeggen dat ze recentelijk bestolen zijn en denken dat hun fiets erbij zit.

16-12-2015 © ANP / Demet TV