Persoon dreigt flat in Echt op te blazen

Het Limburgse dorp Echt is zondagavond urenlang in rep en roer geweest wegens een verward persoon die zou hebben gedreigd zijn flat op te blazen. Rond 22.30 uur viel de politie het appartement binnen waar de persoon in kwestie zich zou hebben opgehouden maar trof daar niemand aan. De politie probeert te achterhalen waar de persoon is gebleven.

De hulpdiensten werden rond 17.15 uur gealarmeerd en rukten uit naar de flat aan de Nieuwe Markt, waar de melding vandaan kwam. Ze sloegen groot alarm en ontruimden uiteindelijk rond 18.50 uur het complex. De bewoners werden opgevangen in het naburige gemeentehuis. Eerder al, om 18.30 uur, werd de Nieuwe Markt ontruimd en afgezet. Iedereen moest er zijn of haar auto weghalen.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren vertelde na afloop dat de man had gedreigd met een explosie. Op die manier wilde hij een eind aan zijn leven maken. De man had niet gebeld, maar dit op een andere manier laten weten, aldus Hessels, die dit verder niet wilde toelichten.

Arrestatieteam

De politie ging ervan uit dat de man thuis was, omdat hij zondagmiddag nog gezien was. Maar de politie slaagde er niet in contact met hem te krijgen. Daarop viel een arrestatieteam uiteindelijk de woning binnen, na eerst een raam kapot geschoten te hebben. Er bleek niemand thuis te zijn. Waar de man is, weet de politie niet.

Voor de zekerheid had Enexis vanmiddag het gas in het gebouw afgesloten. Dat is zondagavond weer aangesloten.

21-12-2015 © ANP / Demet TV