‘Slechte invloed moskee Utrecht op jongeren’

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maakt zich zorgen over de invloed van de fundamentalistische Al Fitrahmoskee op jongeren in Utrecht. Hij reageert op berichtgeving van NRC dat de moskee voor problemen zorgt in de wijk Overvecht.

Volgens de krant zou de moskee kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij. Ook zouden leden van de moskee gematigde moslims aanspreken op ‘on-islamitisch’ gedrag. Daarnaast proberen ze te voorkomen dat kinderen op de basisschool naar muziek luisteren en naar films kijken. Door de lessen bij Al Fitrah zouden sommige kinderen geen gezag meer accepteren van autochtone ‘ongelovige’ leraren, meldt NRC op basis van eigen onderzoek.

De minister wil dat er actie wordt ondernomen tegen de moskee. ,,Volstrekt ongewenst. Onze individuele vrijheid is misschien wel de belangrijkste waarde van dit land. Hier mag je geloven wat je wilt, orthodox zijn of juist helemaal niet religieus”, aldus Asscher. De minister wil dat er actie wordt ondernomen tegen de moskee.

21-12-2015 © ANP  / Demet TV