Rotterdam geeft 75-plusser extra aandacht

Een dertigtal 75-plussers in Rotterdam heeft extra aandacht en hulp nodig. Ze behoren tot een grote groep ouderen die de afgelopen tijd thuis zijn bezocht in het kader van het gemeentelijk actieplan Voor Mekaar. Doel is om zorgwekkende eenzaamheid op tijd te herkennen en maatregelen te nemen.

De helft van de Rotterdamse ouderen voelt zich eenzaam. En een op de vier ouderen in de Maasstad heeft zelfs niemand om op terug te vallen. De gemeente begon daarom een publiekscampagne om daar aandacht voor te vragen en in oktober gingen in zes wijken vrijwilligers op pad om 75-plussers thuis te bezoeken.

Van de 1961 ouderen die mogelijk kampen met eenzaamheid, gaven er 777 aan geen interesse te hebben in een bezoek. Bij de overige 1184 kwamen de vrijwilligers langs. Voor 19 mensen is hulp van het wijkteam gewenst, voor nog eens elf ouderen is een tweede bezoek nodig.

22-12-2015 © ANP / Demet TV