Timmermans tevreden over deal Turkije en EU

Eurocommissaris Frans Timmermans is ervan overtuigd dat het akkoord tussen Turkije en de Europese Unie over de bewaking van de Europese buitengrenzen een goede oplossing is voor de vluchtelingencrisis.

In de afgelopen tijd heeft de EU en Turkije afspraken gemaakt over betere grensbewaking. In ruil voor 3 miljard euro en visumvrij reizen voor Turken, gaat Turkije zorgen voor betere grensbewaking. Ook zijn de gesprekken over een EU-lidmaatschap heropend. Eurosceptici zijn niet blij met het akkoord, maar Eurocommissaris Frans Timmermans vindt het een mooie deal.

“Het is niet zo dat de Europese Unie op zijn knieën naar Turkije gaat om te vragen iets te doen. Zij zoeken ook naar een betere samenwerking met de Europese Unie,” zegt Timmermans. Timmermans is tevreden over de deal die de EU heeft gesloten met Turkije.

22-12-2015 © ANP / Demet TV