Categories Nieuws Artikelen

Moskeeën Diyanet komen met website over discriminatie

Turks-Nederlandse moskeeën van Diyanet hebben een website gelanceerd over discriminatie. Op de website www.ayrimciliklamucadele.nl wordt in het Turks informatie aangeboden over discriminatie. Ook kunnen mensen via de website melding doen van discriminatie of deskundig hulp vragen als zij te maken krijgen met discriminatie.

De website is gelanceerd omdat Diyanet in oktober dit jaar een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met de Antidiscriminatiebureau.  De samenwerking houdt in dat Diyanet in al zijn moskeeën mensen gaat informeren over discriminatie. Daarnaast komen flyers en affiches in moskeeën over dit onderwerp. Ook zal er een nauwe samenwerking ontstaan tussen verschillende moskeeën en lokale antidiscriminatiebureaus.

Aan Diyanet zijn in Nederland 141 Turks-Nederlandse moskeeën verbonden.

24-12-2015  © ANP / Demet TV