Apple wil weer miljoenen zien van Samsung

Een nieuw hoofdstuk in de langlopende patentstrijd tussen techbedrijven Apple en Samsung. Apple heeft bij een rechtbank in de Verenigde Staten een eis van 180 miljoen dollar neergelegd na een patentbreuk door het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Het verzoek van Apple volgt op een boete van 548 miljoen dollar die Samsung onlangs betaalde. De nieuwe eis behelst een berekening per product waarbij sprake zou zijn van inbreuk op de patenten van Apple. In vijf apparaten zou Samsung ‘verboden’ technieken hebben gebruikt. Apple eist daarvoor een schadevergoeding vermeerderd met rente.

In een vonnis in 2013 kreeg Samsung nog te horen dat het bij elkaar 930 miljoen dollar moest overmaken in deze zaak. Dat bedrag werd eerder dit jaar dus fors verlaagd. De partijen hebben elkaar de afgelopen jaren meerdere malen beschuldigd van het schenden van elkaars patentrechten.

25-12-2015  © ANP / Demet TV