Categories Nieuws Artikelen

‘Daling faillissementen houdt aan in 2016’

De daling van het aantal faillissementen houdt volgend jaar aan. Het Economisch Bureau van ING verwacht dat er in 2016 circa 10 procent minder bedrijven over de kop gaan dan dit jaar. Het zou daarmee voor het derde jaar op rij zijn dat het aantal faillissementen daalt.

In 2015 gingen in totaal 6100 bedrijven op de fles, 20 procent minder dan een jaar eerder. Met uitzondering van de cultuursector lieten alle sectoren volgens de bank een daling zien. De grootste daling deed zich voor in de industrie, waar dit jaar een derde minder bedrijven failliet ging.

ING verwacht dat ondanks de daling er volgend jaar nog altijd veel bedrijven noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Hoewel de economie aantrekt, zorgen technologische ontwikkelingen, digitalisering en een veranderend consumentengedrag voor meer onzekerheid in de markt.

29-12-2015  © ANP / Demet TV