Categories Nieuws Artikelen

Marokkaanse minister wil af van Turkse soaps

De Marokkaanse minister El Khalfi van Communicatie wil af van Turkse soaps die in Marokko worden uitgezonden. Hij vindt de soaps geen goed voorbeeld voor de kijker en noemt de soaps “schadelijk” voor de cultuur.

In Marokko worden soaps uit verschillende landen op Marokkaanse zenders uitgezonden. Volgens de minister moeten vooral Turkse soaps van de Marokkaanse zenders verdwijnen. Daarnaast vindt de minister de vertaalde soaps “een schending van de waarden”  van het land.

De Turkse soaps worden in Marokko vertaald in het Darija. Tevens beschuldigt de minister zenders die de soaps in het Darija uitzenden van het niet respecteren van de juridische regels. “Publieke zenders die deze series blijven uitzenden respecteren de voorwaarden niet. En het Darija dat wordt gebruikt in deze programma’s is schadelijk voor de cultuur en de gemeenschap”, aldus minister El Khalfi.

02-01-2016   © Demet TV