Categories Nieuws Artikelen

Versleuteling digitale data blijft onbeperkt

Het kabinet is niet van plan om de versleuteling van informatie op internet aan banden te leggen. Deze versleuteling (encryptie) wordt vaak toegepast om te voorkomen dat criminelen belangrijke (persoons)gegevens in digitale systemen stelen. Tegelijk zorgt versleuteling er juist voor dat de politie en andere opsporingsdiensten moeilijker bij de informatie kunnen komen die criminelen digitaal opslaan of met elkaar delen.

Toch vindt het kabinet het nu ,,niet wenselijk om beperkende maatregelen te nemen ten aanzien van de ontwikkeling, de beschikbaarheid en het gebruik van encryptie binnen Nederland´´, schrijft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maandag aan de Tweede Kamer.

Hij benadrukt dat sterke versleuteling van data en communicatie belangrijk is voor de privacy van burgers, voor bedrijven en overheidsdiensten.

04-01-2016  © ANP / Demet TV