Wegpiraat scheurt met 130 km/u door Amsterdam

Een 20-jarige Amsterdammer maakte het donderdagnacht erg bont achter het stuur. Agenten waren wegens woninginbraken aan het surveilleren in de Amsterdamse Bijlmer, toen ze een verdachte automobilist opmerkten. Bij het zien van de politie reed hij snel een straat in en ging er met hoge snelheid vandoor.

Hij reed tegen het verkeer in, reed door rood en haalde op de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost zelfs een snelheid van meer dan 130 kilometer per uur. Na een korte achtervolging door de politie stopte de man bij een parkeergarage en vluchtte hij de auto uit.

In de garage wisten de agenten de bestuurder aan te houden. Ze trokken daarbij hun vuurwapen, omdat de man zijn handen niet wilde laten zien. Bij de controle bleek dat de man ook geen rijbewijs heeft. De wegpiraat is geen onbekende van de politie. In het verleden is hij al eens opgepakt voor diefstal, heling en woninginbraak.

08-01-2016 © ANP / Demet TV