Tugra wint 12e editie Turks volksdanswedstrijd

Volksdansgroep Tugra is vanavond eerste geworden bij de 12e editie van de Turkse volksdanswedstrijd. Turnaz uit Utrecht is tweede en Paloina uit Amsterdam is derde geworden.

De 12e editie van de Turkse volksdanswedstrijd werd vanavond in de Schouwburg in Rotterdam gehouden. De wedstrijd wordt sinds 2004 georganiseerd door de Turkse Altay Demirci. Verschillende dansgroepen uit heel Nederland strijden elk jaar weer om door de jury gekozen te worden als beste volksdansgroep. Dit jaar deden 10 dansgroepen mee aan de wedstrijd.

De Volksdanswedstrijd werd voorheen altijd in Utrecht gehouden, maar sinds vorig jaar is de organisatie uitgeweken naar Rotterdam. Dit komt omdat de Gemeente Rotterdam “niet meer de benodigde hulp wil bieden,” aldus organisator Demirci.

Hieronder beelden van de bekendmaking.

08-01-2016 Door: Demet TV