Categories Nieuws Artikelen

Marokkaanse media tonen opgetogen Arib

Marokkaanse media tonen donderdag foto’s van een opgetogen Kamervoorzitter Khadija Arib. De website Yabiladi spreekt over een primeur voor Nederland omdat er voor het eerst een islamitische en Nederlands-Marokkaanse vrouw voorzitter van de Tweede Kamer is.

LaVIEéco berichtte dat een Marokkaanse uit Nederland met 83 van de 134 stemmen tot parlementsvoorzitter is gekozen. Website Menara.ma toont als een van de weinigen geen foto van de blije pas gekozen voorzitter, maar een eerdere foto van Arib tegen een Marokkaanse achtergrond. De sociaaldemocratische volksvertegenwoordiger Arib is volgens deze site ,,de eerste persoon van Marokkaanse komaf die tot voorzitter van het Nederlandse lagerhuis is gekozen”.

Yabiladi stelt vast dat ,,de populistische partij van Geert van Wilders problemen maakt over haar dubbele nationaliteit, maar dat verhindert niet dat zij parlementaire geschiedenis schrijft”.

14-01-2016 © ANP / Demet TV