Categories Nieuws Artikelen

Rutte wil irritatie over EU wegnemen

Om de breed gedragen irritatie over de Europese Unie weg te nemen zijn zichtbare resultaten nodig. Niet alleen door miljoenen banen te creëren, vooral voor jongeren, maar ook door de vluchtelingencrisis binnen zes tot acht weken op te lossen.

Dat zei premier Mark Rutte woensdag tijdens een debat in het Europees Parlement in Straatsburg over de prioriteiten van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Rutte herhaalde geen nieuwe grote visies te willen ontwikkelen maar resultaten te willen boeken.

Zo kan het uitbreiden van de interne digitale markt volgens Rutte vele miljarden euro’s opleveren. Als voorbeeld gaf hij online shoppen in andere EU-landen. Verder moet het veel makkelijker worden over de grens te werken, waarbij het principe van gelijke betaling voor gelijk werk ,,een duw vooruit’’ moet krijgen, zei de premier.

20-01-2016 © ANP / Demet TV