Kogelbrief bezorgd bij gemeente Bernheze

Bij de gemeente Bernheze is een kogelbrief bezorgd. De dreigbrief richt zich tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch, dat onder de gemeente Bernheze valt. Maandagavond waren al rellen uitgebroken in Heesch tijdens een demonstratie tegen de komst. Een groep demonstranten keerde zich tegen de politie en gooide met vuurwerk, stenen en eieren.

De kogelbrief is woensdag bezorgd, meldt de politie donderdag. Het is niet duidelijk aan wie de brief gericht was. De politie onderzoekt de herkomst, mensen die er meer over weten worden ,,met klem verzocht’’ zich te melden.

Donderdagavond is opnieuw een informatiebijeenkomst over de mogelijke komst van een azc voor inwoners van Heesch. Daar hebben zich al een maximum van 750 mensen voor aangemeld, liet de gemeente weten. Samen met de politie zijn ,,bepaalde maatregelen afgesproken’’, maar het is niet bekendgemaakt wat die inhouden.

Goed en constructief

Dinsdag was ook een bijeenkomst. Daar waren volgens burgemeester Marieke Moorman ,,goede en constructieve’’ gesprekken gevoerd met de inwoners.

Het gemeentebestuur wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats.

21-01-2016 © ANP / Demet TV