VVD’ster De Kruif voor de rechter

VVD’ster Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht en acht andere verdachten moeten vanaf maandag voor de rechter verschijnen omdat ze een criminele organisatie zouden hebben gevormd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft De Kruif crimineel geld witgewassen, dat ze heeft verdiend met drugsteelt en -handel op grote schaal. De 43-jarige vriend van De Kruif is volgens het OM hoofdverdachte.

Met het geld zou ze onder meer een auto, een jetski, een caravan en een boot hebben gekocht. De Kruif ontkent dat en zegt dat ze met bonnen kan aantonen dat ze haar aankopen met eigen geld heeft gedaan. Maar het OM denkt dat ze een valse factuur heeft overgelegd.

De Kruif is ook verdachte in een andere zaak. Vrijdag hoort ze van de rechter of ze straf krijgt voor lekken over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Het lekken zou zijn gebleken toen de recherche haar telefoon afluisterde in het drugsonderzoek.

25-01-2016 © ANP / Demet TV