Zeven verdachten Geldermalsen melden zich

Zeven verdachten van de rellen in Geldermalsen op 16 december hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. De ongeregeldheden ontstonden door de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in die plaats.

Volgens de politie herkenden de zeven zich op de geblurde foto’s die op politie.nl waren gepubliceerd. Inmiddels zijn er ook drie tips binnengekomen, waarmee de identiteit van andere relschoppers achterhaald kan worden.

Om andere relschoppers ook een zelfde kans te geven om zich te melden, hebben politie en justitie besloten de komende dagen nieuwe onherkenbaar gemaakte foto’s op de site van de politie te plaatsen. Als de betrokkenen zich niet bij de politie bekend maken, worden hun foto’s op 2 februari ongecensureerd getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

25-01-2016 © ANP / Demet TV