Overvallen op taxichauffeurs flink gedaald

Het aantal taxichauffeurs die vorig jaar in hun taxi werden overvallen, is gehalveerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Volgens de politie is het aantal overvallen de afgelopen zes jaar zelfs met 87 procent gedaald.

In 2009 werden 91 overvallen gemeld. In 2014 waren dat er nog 25 en in 2015 nog 12. Volgens een woordvoerster van de politie komt de daling vooral door de samenwerking tussen de politie en de taxibedrijven.

,,In steeds meer taxi’s zijn camera’s aan de binnen- en buitenkant van de auto te vinden. Daarnaast kun je in taxi’s steeds vaker pinnen en worden grote geldbedragen tussentijds afgeroomd naar een kluis in de auto. Door deze maatregelen wordt het minder aantrekkelijk en moeilijker om een overval te plegen”, aldus de woordvoerster.

29-01-2016 © ANP / Demet TV