Moederbedrijf Google waardevolste bedrijf

Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft Apple ingehaald als waardevolste bedrijf ter wereld. Beter dan verwachte prestaties stuwden de beurskoers van de onderneming in de Amerikaanse nabeurshandel naar een nieuwe top.

De aandelen Alphabet koersten in de uren buiten de reguliere handelstijden bijna 5 procent hoger. Daarmee kwam de beurswaarde uit op 549 miljard dollar. Apple had een waarde van 534 miljard dollar.

Alphabet behaalde in het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet, dankzij groei bij advertenties en kostenbesparingen. De totale omzet van Alphabet steeg met bijna 18 procent tot 21,3 miljard dollar (ruim 19,5 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar. Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met bijna 17 procent.

02-02-2016 © ANP / Demet TV