Halsema voorzitter toezichtsraad Aids Fonds

Femke Halsema is sinds maandag voorzitter van de raad van toezicht van de stichting Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland. Dat heeft de stichting woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een functie waarvoor ze geen salaris krijgt.

,,Aids verdient nog altijd alle aandacht”, zegt Halsema. ,,Elk jaar sterven meer dan een miljoen mensen aan de gevolgen van aids. Het is voor vrouwen jonger dan 25 jaar zelfs doodsoorzaak nummer 1.” Directeur Louise van Deth van Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland is blij met Halsema’s rol in de organisatie. ,,Iemand met zo’n grote bestuurservaring en maatschappelijke betrokkenheid zal ons niet alleen ondersteunen maar met haar kritische houding zal ze ons ook echt sterker maken.”

Sinds Halsema in 2011 stopte als GroenLinks-fractievoorzitter in de Tweede Kamer werkt ze als auteur, programmamaker, adviseur en bestuurder.

03-02-2016 © ANP / Demet TV