Vraag luchtvervoer flink omhoog in 2015

De wereldwijde vraag naar passagiersvervoer door de lucht heeft in 2015 met een toename van 6,5 procent de sterkste groei laten zien in vijf jaar. Dat maakte luchtvaartorganisatie IATA donderdag bekend.

Volgens IATA kwam de groei daarmee ruim uit boven het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (5,5 procent). Het wereldwijde passagiersvervoer groeide vooral dankzij goedkopere vliegtickets. Die waren vorig jaar 5 procent goedkoper dan in 2014.

In het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika ging de vraag het sterkst omhoog met respectievelijk een groei van 10,5, 9,3 en 8,2 procent. In Europa was sprake van een stijging van de vraag met 5 procent en in Noord-Amerika met 3,2 procent. Voor Afrika werd een stijging gemeten van 3 procent.

04-02-2016 © ANP / Demet TV