Inbreker valt agent aan met koevoet

Een inbreker uit Nederland is woensdag opgepakt in de Duitse stad Düsseldorf. Bij zijn arrestatie viel hij een agent aan met een koevoet, maar de diender bleef ongedeerd. De man uit Ede is een professionele inbreker, liet de Duitse politie vrijdag weten.

De man was woensdag met een paar handlangers een woning binnengedrongen. De bewoonster wist zichzelf via een balkon in veiligheid te brengen. Na de inbraak gingen de daders via de voordeur naar buiten. Dankzij een tip van een getuige werd de man uit Nederland om de hoek opgepakt. Hij heeft inmiddels bekend.

Zijn handlangers sloegen in een zilveren Audi A6 op de vlucht en haalden ,,halsbrekende” toeren uit. De politie zette de achtervolging in, maar die werd zo gevaarlijk dat de agenten de jacht moesten staken. De inbrekers zijn nog spoorloos. De buit bedroeg wat contant geld.

Eerder deze week kwamen twee mannen uit Utrecht om het leven na een inbraak in Duitsland. Hun vluchtauto raakte op hoge snelheid van de Autobahn. Een derde inbreker raakte zwaargewond. Ook zij reden in een Audi, maar de politie weet niet of er een verband is met de inbraak in Düsseldorf. Het Duitse grensgebied wordt al een tijdje geteisterd door een ‘Audi-bende’, vermoedelijk Nederlandse inbrekers en ramkrakers die na hun daad op hoge snelheid richting de grens vluchten in pijlsnelle Audi’s.

05-02-2016 © ANP / Demet TV