Asscher reageert op scheldpartijen

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ontving de afgelopen tijd nogal wat hatelijke opmerkingen op sociale media. Op Facebook reageerde hij dinsdag op de scheldpartijen. Hij ging niet in op de doodsbedreigingen. ,,Daarvan doe ik altijd aangifte.”

Asscher begint ironisch: ,,Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social media benaderen. Daarom nu een antwoord – ik weet dat jullie op zoek zijn naar dialoog – daarna richt ik me weer volledig op diegenen die het echte gesprek zoeken.”

Hij wijst op reacties waarin hij ASS cher of aSScher wordt genoemd. Ook wordt soms een link gelegd met zijn familie, zoals zij overgrootvader Abraham Asscher die één van de voorzitters van de Joodsche Raad was.

09-02-2016 © ANP / Demet TV