“Wij hebben Europa niet gevraagd om 3 miljard euro”

De Turkse minister-president Ahmet Davutoglu ontmoet tijdens zijn bezoek aan Nederland woensdagavond ook de vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap. In zijn toespraak benadrukte Davutoglu dat Turkije niet meer het land is van 10 jaar geleden. “Er is veel veranderd in Turkije. De tijden dat wij met een niet opgeheven hoofd moesten wachten op leningen uit het buitenland is voorbij,” liet Davutoglu weten.

De premier ging ook in op de vluchtelingencrisis. Hij benadrukte dat niet Turkije, maar Europa met het voorstel kwam om de vluchtelingen in Turkije financieel te steunen. “Wij hebben Europa niet gevraagd om drie miljard euro. Turkije vangt al 2,6 miljoen vluchtelingen op. En tot nu toe hebben wij 20 tot 25 miljard euro uitgegeven aan de opvang van alle vluchtelingen in Turkije. In sommige kringen is de indruk ontstaan dat wij in ruil voor die drie miljard euro de vluchtelingen in Turkije zullen opvangen. Het geld dat Europa beschikbaar stelt, is niet voor Turkije, maar het is een Europese humanitaire hulp aan Syrische vluchtelingen.”

Kijk hieronder naar een fotogalerij.

 

10-02-2016 Demet TV