‘Snelle actie bij melding huiselijk geweld’

Elke politiemedewerker moet weten hoe te handelen bij een melding van huiselijk geweld. Of hij nu op straat werkt of achter de balie staat: een agent moet snel kunnen handelen en indien nodig expertise inschakelen voor verdere afhandeling. Dat heeft minister Ard van der Steur (Justitie) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten in een reactie op het TNO-rapport ‘Huiselijk geweld gemeld en dan…’.

De minister ziet intensieve samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie (OM) en Veilig Thuis als eerste vereisten voor betere aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. Veilig Thuis is ontstaan uit het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het steunpunt Huiselijk geweld.

Dat de politie het probleem serieus neemt, blijkt volgens Van der Steur onder meer uit het feit dat eind vorig jaar een programmamanager Huiselijk geweld en kindermishandeling is aangesteld.

12-02-2016 © ANP / Demet TV