Buschauffeurs staken na reeks overvallen

Buschauffeurs in Amsterdam-Noord hebben vrijdagochtend het werk neergelegd na een reeks overvallen. Ze voelen zich onveilig. Voorlopig rijden daardoor helemaal geen bussen in Amsterdam-Noord. Dat laat het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB weten.

Om 7.00 uur vindt een werkoverleg met de chauffeurs en de OR plaats. Volgens een woordvoerder van de GVB rijden er naar verwachting tot 8.30 uur geen bussen. ,,Chauffeurs voelen zich onveilig, ze zijn bang om te rijden.”

Afgelopen weken werden meerdere buschauffeurs de dupe van overvallen. Woensdag nog werd een chauffeur in Noord met een groot mes bedreigd door twee jonge mannen met een clownsmasker. Daarop besloot het GVB per direct te stoppen met de verkoop van dagkaarten en kinderdagkaarten in de bus.

12-02-2016 © ANP / Demet TV