Toename betalingsachterstanden komt ten einde

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen is afgelopen halfjaar nauwelijks meer toegenomen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) telt nu nog 777.788 mensen die hun betalingsverplichtingen niet nakomen. Dat waren er in juli nog 777.767.

De afgelopen jaren stegen de betalingsachterstanden op leningen alleen maar. Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR, spreekt daarom van ,,relatief goed nieuws”.

Dat het aantal probleemgevallen eindelijk stabiliseert, komt volgens BKR onder meer doordat consumenten door de economische crisis terughoudender zijn geworden om nieuwe leningen aan te gaan. Ook verstrekken kredietverstrekkers tegenwoordig minder makkelijk leningen en ze reiken consumenten met problemen eerder de helpende hand.

12-02-2016 © ANP / Demet TV