Aantal schoolverlaters blijft dalen

Steeds minder jongeren stoppen met hun school voordat ze een diploma hebben. Vorig schooljaar maakten 24.451 jongeren een einde aan hun opleiding op middelbare school of mbo. Dat zijn er 1200 minder dan een jaar eerder, een daling van ongeveer 5 procent. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Onderwijs maandag naar buiten brengt.

Het aantal schoolverlaters daalt jaar na jaar. In het schooljaar 2001-2002 verlieten ongeveer 71.000 jongeren voortijdig de schoolbanken.

Het Hoornbeeck College, een gereformeerd roc, zag het aantal schoolverlaters met 37 procent dalen. Dat is volgens het ministerie te danken aan ,,een stevige verzuimaanpak’’. Ook het ROC Kop van Noord-Holland en het Friesland College zagen aanzienlijk minder jongeren zonder diploma vertrekken.

Minister Jet Bussemaker

Van de vier grote steden boekte Utrecht de grootste daling, met ongeveer een kwart. Rotterdam telde 14 procent minder schoolverlaters, Amsterdam 11 procent minder en Den Haag 10 procent minder.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) is blij met de daling. ,,Het is erg goed dat meer jongeren met succes hun opleiding afronden en daardoor een beter toekomstperspectief hebben’’, laat ze in een verklaring weten.

15-02-2016 © ANP / Demet TV