Moskeeën Nederlandse Diyanet bidden voor Bade

In Nederlandse moskeeën verbonden aan Diyanet (Islamitische Stichting Nederland) wordt gebeden voor Bade. Dat laten beheerders van de Facebookpagina “Bade icin bir iyilik – bir ilik” weten. Op het moment van schrijven heeft de Facebookpagina met steunbetuigingen voor Bade meer dan 11 duizend volgers.

“Na gesprekken met de HDV (Diyanet red.) is besloten dat er morgenavond in alle moskeeën in Nederland voor Bade en alle overige zieke mensen gebeden worden gedaan,” laten de beheerders van de Facebookpagina weten.  Ook wordt een oproep gedaan aan anderen oom ook te bidden: “Neem a.u.b. Bade ook mee in uw gebeden en laten we hopen en wensen dat de resultaten van de analyse ons meer vechtlust gevende resultaten zullen worden”.

Bade, het meisje van Turkse komaf heeft een zeldzame vorm van leukemie. Omdat de ziekte met chemokuren niet goed te behandelen is, zijn de ouders van de Barendrechtse op zoek naar Turkse stamcellen.

18-02-2016 © Demet TV