Nederlandse ambassadeur uitgenodigd op ministerie Turkije

Turkije heeft samen met de vijf leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties ook Nederland uitgenodigd voor een gesprek op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije. Dat laat de Turkse staatspersbureau Anadolu Ajans zojuist weten.

Samen met Nederlandse ambassadeur Cornelis van Rij schuift ook de Duitse ambassadeur aan. De ambassadeurs worden op het ministerie in Turkije geïnformeerd over de recente terreuraanslagen in Ankara.

Premier Davutoglu van Turkije had zijn minister van Buitenlandse Zaken gevraagd om de vaste leden van de Veiligheidsraad in te lichten over de terreuraanslagen. Hij heeft ook gevraagd om naast de Veiligheidsraad ook ambassadeurs van ‘bevriende landen’ waaronder Nederland uit te nodigen.

18-02-2016 © Demet TV