VNO-NCW: Alleen asiel bij kans op baan

Nederland en andere EU-landen moeten alleen nog maar vluchtelingen opvangen die kans hebben op een baan. Andere vluchtelingen moeten worden opgevangen in Turkije en andere landen in de regio waar zij vandaan komen.

Dit betoogt de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer, vrijdag in een interview met De Telegraaf. De EU moet er wel voor betalen: ,,Je zorgt voor geld voor opvang daar.”

,,De aantallen zijn zo groot geworden dat opvang en integratie in de verdrukking komen en we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status”, aldus De Boer. ,,In die test kijk je of iemand kans maakt in onze westerse samenleving, op de arbeidsmarkt, cultureel. Die kansrijke mensen laat je komen.”

19-02-2016 © Demet TV