Automobilist gepakt met 170.000 euro in doos

Ongeveer 170.000 euro in een kartonnen doos. Die vondst deed de politie in de nacht van donderdag op vrijdag bij een automobilist tijdens een grote verkeerscontrole op de snelweg A1. De recherche gaat kijken waar het geld vandaan komt. De man, niet in het bezit van een rijbewijs, had ook nog inbrekerswerktuig in zijn wagen liggen.

Tijdens de actie ‘Ochtendgloren’ controleerden de opsporingsambtenaren 285 personenauto’s en twee bussen. Ze hielden zeven personen aan voor onder meer drugsbezit. Ook werden 22 bekeuringen uitgeschreven voor zaken als gladde banden en het niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs.

Daarnaast moesten diverse automobilisten openstaande boetes betalen en ging een persoon achter slot en grendel omdat hij nog 41 dagen hechtenis had openstaan. Iemand die nog ruim 30.000 euro schuld had bij de belasting, raakte zijn bedrijfsvoertuig kwijt.

19-02-2016 © ANP / Demet TV