Treinstellen kantelen na botsing Dalfsen

Een passagierstrein is dinsdagochtend bij Dalfsen tegen een hoogwerker gebotst. Enkele treinstellen zijn op hun kant komen te liggen. Hulpdiensten zijn onderweg, er is nog geen informatie over de toestand van de passagiers, aldus de Veiligheidsregio.

Het ongeluk gebeurde bij een overweg tussen Dalfsen en Ommen. Daar rijden voorlopig geen treinen, meldt vervoerder Arriva.

Update: 

Vier treindelen zijn dinsdagochtend ontspoord in de weilanden bij Dalfsen, meldt de gemeente. Burgemeester Han Noten is in crisisberaad. Hij is nog niet ter plekke geweest. De trein van Arriva is bij een overweg tegen een hoogwerker gebotst.

Update:

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaan naar Dalfsen om de situatie in ogenschouw te nemen. Bij Dalfsen kantelde dinsdagochtend een trein na een botsing met een hoogwerker. Vier treinstellen liggen op hun kant in het weiland. Volgens nog onbevestigde berichten zou de machinist zijn overleden.

Update:

Bij het treinongeluk in Dalfsen zijn een dode en ,,één echt gewonde” gevallen. Bovendien zijn een paar passagiers flink geschrokken. Dat heeft burgemeester Han Noten gezegd tegen de NOS. Volgens Noten zaten er niet veel passagiers in de trein.

Update:  

Politie en justitie praten met de bestuurder van de hoogwerker waar dinsdagochtend bij Dalfsen een trein tegenaan botste. Een politiewoordvoerder laat dat weten. Het is nog niet bekend of deze persoon ergens van wordt verdacht. 

De bestuurder stak met de hoogwerker een overweg buiten Dalfsen over. De machine werd daarbij geraakt door de trein van Zwolle naar Emmen. Een persoon kwam om het leven, zes mensen raakten gewond.

23-02-2016