‘Brexit ook slecht voor Nederlandse economie’

Ook de Nederlandse economie zal schade ondervinden als de Britten op hun referendum in juni besluiten uit de Europese Unie te stappen. Volgens kredietverzekeraar Euler Hermes zakt de Nederlandse export naar het Verenigd Koninkrijk dan op jaarbasis met 4,3 procent in.

,,De Nederlandse economie is sterk verbonden met de Britse economie. Na Duitsland is het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste handelspartner van Nederland”, zei risicomanager Johan Geeroms van Euler Hermes dinsdag.

Een eventuele ‘Brexit’ pakt volgens hem op verschillende manieren nadelig uit. ,,Het leidt tot allerlei beperkingen in het vrije verkeer van kapitaal, goederen, diensten en personen. Denk aan invoertarieven en douaneformaliteiten. Ook vallen financieringskosten hoger uit.”

23-02-2016 © ANP / Demet TV