Groot terugroepactie Mars in Nederland

Mars Nederland haalt met een grote actie repen terug uit de winkels en snoepautomaten in het hele land. In een reep in Duitsland zijn stukjes plastic aangetroffen. Niet alleen Marsrepen maar ook Snickers, Milky Way Mini, Celebrations en Mini Mix worden teruggeroepen.

Alle chocoladeproducten met houdbaarheidsdata tussen 19 juni 2016 en 8 januari 2017 worden teruggehaald. Consumenten kunnen hun product voor 31 maart kosteloos terugsturen naar Mars. Op de site van de firma en via de de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen mensen meer informatie vinden over de actie.

UPDATE: 

Snoepproducent Mars wordt overstelpt met vragen over onveilige repen nadat het bedrijf dinsdag miljoenen producten terugriep vanwege de mogelijke aanwezigheid van plastic in de chocoladerepen. ,,Klanten willen vooral weten ‘is mijn product een risicoproduct?’ en ‘wat moet ik doen als dat zo is?’ Dan vertellen we ze dat ze de repen naar ons moeten sturen”, aldus een woordvoerder.

Om de vele vragen te kunnen beantwoorden, zijn extra medewerkers ingezet. Dat blijft zo zolang het nodig is, laat het bedrijf weten.

De repen waar mogelijk plastic in zit, waren verspreid naar 55 landen. Buiten Nederland gaat het echter vooral om luchthavens en zijn de repen veiliggesteld, laat de woordvoerder weten.

Als Mars de repen, waaronder Marsen en Snickers, terugkrijgt worden ze vernietigd. ,,Veel mensen vinden dat zonde. Maar we hebben geen mogelijkheid om per reep te bepalen of die veilig is.”

Wat de kosten van de terugroepactie zijn, weet Mars nog niet. ,,Daar zijn we niet mee bezig.” 

23-02-2016 Demet TV