Taakstraf oud-wethouder (CDA) om aannemen geld

Oud-wethouder Jos de Graaf (61) van Boxmeer is veroordeeld voor het aannemen van 3000 euro van Chinese investeerders met wie hij in onderhandeling was over de aankoop van een klooster. De CDA-wethouder heeft een werkstraf van 120 uur gekregen van de rechtbank in Den Bosch.

De Graaf was vanaf eind 2011 als wethouder van de gemeente Boxmeer betrokken bij de aankoop van onder meer het Catharinaklooster in Sambeek. Hij voerde intensieve onderhandelingen met een tussenpersoon die namens Chinese investeerders optrad. Het was de bedoeling dat er in het klooster een galerie of kunsthal zou komen van een Chinese kunstenaar.

Op 8 november 2012 vond de wethouder in zijn werkkamer van het gemeentehuis een envelop met daarin een brochure en een bedrag van 3000 euro. Deze envelop kwam van de Chinese investeerders.

24-02-2016 © ANP / Demet TV