Serieverkrachter in hoger beroep

De 53-jarige Gerard T., die wel de Utrechtse serieverkrachter wordt genoemd, is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie woensdag naar aanleiding van berichtgeving door het AD. De man is op 12 februari in Utrecht veroordeeld tot zestien jaar cel voor drie verkrachtingen in 1995 en één in 2001, allemaal in de buurt van Utrecht.

Het Openbaar Ministerie had ook zestien jaar cel geëist. Dat is de maximale straf die kon worden opgelegd. De rechter sprak van een ,,onvoorstelbare bruutheid” en een ,,gebrek aan geweten” bij T. T. moet ook een schadevergoeding betalen van 35.440 euro. Dat bedrag gaat naar het destijds zestienjarige slachtoffer dat hij in 2001 verkrachtte. Na afloop liet hij haar achter, met tiewraps vastgebonden aan een boom.

24-02-2016 Demet TV