SP komt met wet voor meer gym op school

Elk kind moet minstens drie uur per week gymles krijgen op de basisschool. Dat stelt SP’er Michiel van Nispen voor in een initiatiefwet die hij donderdag naar de Tweede Kamer stuurt. Er is nu niets wettelijk vastgelegd over het aantal uren gym in het basisonderwijs.

Meer beweging is volgens hem belangrijk in de strijd tegen overgewicht. ,,Iedereen weet dat sporten goed voor je is. Toch is 1 op de 10 kinderen in ons land te zwaar. Om daar verandering in te krijgen, moeten kinderen worden gestimuleerd om meer te sporten”, aldus Van Nispen. Bovendien verbeteren de leerprestaties van leerlingen als ze meer sporten, voegt hij eraan toe.

Hij vindt verder dat de gymles in het basisonderwijs moet worden gegeven door een afgestudeerde sportleraar. De SP wil dat 150 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor meer gymlessen.

25-02-2016 © Demet TV