Twintig aangiften dreigbrieven moskeeën

Het aantal aangiften van moskeeën vanwege dreigende brieven met daarop een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland, staat op twintig. Dat laat een woordvoerder van de politie maandag weten.

Op de brieven, die donderdag werden verspreid, stond de tekst ,,Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie.” De politie verwacht dat het aantal aangiften nog verder zal oplopen.

Minister Lodewijk Asscher reageerde vrijdag in een tweet: ,,Afschuwelijke dreigbrieven met hakenkruis aan moskeeën. Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid.” Ahmed Marcouch van de PvdA stelde Kamervragen. Hij wil een onderzoek naar de veiligheid van moskeeën en als het nodig is ,,passende beschermingsmaatregelen”.

29-02-2016 © Demet TV