Turken buitenland ook verkiesbaar voor verkiezingen Turkije

Turken die buiten Turkije wonen, krijgen binnenkort het recht om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen in Turkije. Dat liet de Turkse minister Bozkir dit weekeinde vanuit Duitsland weten. De minister was in Duitsland voor een bijeenkomst van het UETD. Naast dit onderwerp sprak de Turkse minister daar ook over de vluchtelingencrisis.

Bozkir: “Al jaren zeiden jullie (Turken in het buitenland red.) dat jullie stemrecht wilden. Wij hebben jullie dat stemrecht gegeven. U heeft ons ook gevraagd om het recht om gekozen te worden vanuit het land waar jullie wonen. Om dat mogelijk te maken hebben wij een wetswijziging aan het parlement aangeboden. Daarmee zal het mogelijk worden dat 15 mensen uit het buitenland, als kandidaat mee kunnen doen aan de verkiezingen in Turkije.”

Kijk video vanaf 05:10

01-03-2016 © Demet TV