Rutte: situatie grens Macedonië niet houdbaar

De situatie aan de grens tussen Griekenland en Macedonië is niet houdbaar op lange termijn, zei premier Mark Rutte dinsdag. Daar worden duizenden vluchtelingen tegengehouden op hun doorreis naar noordelijke landen. Ze proberen door het hek te breken en worden met traangas beschoten.

Rutte wil dat de Europese lidstaten dit ongecontroleerde doorreizen van mensen op een fatsoenlijke manier in goede banen leiden. ,,De instroom droogt nu vanuit deze route op. Het werkt te goed eigenlijk, maar vanuit humanitair oogpunt wil je deze situatie niet”, aldus Rutte.

Maandag zullen de Europese lidstaten over de situatie praten. De premier wil dat Griekenland meer doet om de vluchtelingen op te vangen die vanuit Turkije aankomen. Turkije moet ook zorgen dat mensen niet vertrekken.

01-03-2016 Demet TV