Marokko neemt geen illegalen meer terug van Nederland

Marokko gaat steeds minder illegale Marokkanen terugnemen uit Nederland. Het land doet dat omdat Nederland heeft besloten de export van uitkeringen naar Marokko te beëindigen. Dat laat staatssecretaris Dijkhof aan de Tweede Kamer weten.

Uit cijfers die de Telegraaf heeft opgevraagd bij het ministerie blijkt dat illegale Marokkanen zonder papieren bijna niet uit te zetten zijn. Nederland zou vorig jaar 215 verzoeken bij Marokko hebben ingediend voor reispapieren voor mensen die illegaal in het land verblijven. Marokko zou slechts vijf dossiers hebben geaccepteerd.

Het eenzijdig opzeggen van het verdrag tussen Marokko en Nederland heeft volgens staatssecretaris Dijkhof “zijn weerslag” op het terugnemen van illegalen door Marokko. Het is zelfs niet uitgesloten dat Marokko met nog meer maatregelen tegen Nederland komen.

07-03-2016  © Demet TV