Politie vraagt hulp getuigen via Facebook

De politie in Amsterdam zet een modern middel in in de zoektocht naar informatie over de zaak van Nabil Amzieb: een digitaal buurtonderzoek. Daarbij benadert de politie mensen via Facebook om tips door te geven. De politie heeft daarvoor advertentieruimte ingekocht op Facebook. De site toont de digitale getuigenoproep aan de mensen die zelf aangeven dat ze in de buurt wonen van een van de vier locaties die van belang zijn in het onderzoek.

In Amsterdam gaat het om drie plekken. Twee waar brandende auto’s zijn gevonden en de plek waar het hoofd van Amzieb lag. In Utrecht gaat het om de plek waar een van de auto’s voor het laatst is gezien. Naast het digitale buurtonderzoek doet de politie ook traditioneel buurtonderzoek.

Het lichaam van Amzieb werd dinsdag, onthoofd, gevonden in een brandende auto aan de Mijehof in Amsterdam Zuidoost. Zijn hoofd werd woensdagochtend op de Amstelveenseweg in Amsterdam gevonden.

11-03-2016 © ANP / Demet TV