Koning bezoekt café aanslagen Parijs

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in Parijs een bezoek gebracht aan café Le Carillon. Het café was doelwit van een van de aanslagen van 13 november vorig jaar. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag gemeld.

Het koningspaar sprak met de eigenaar, een medewerker, buurtbewoners en hulpverleners, die tijdens of vlak na de aanslag aanwezig waren. Ze vertelden over hun ervaringen en hoe de aanslag hun leven heeft beïnvloed. Willem-Alexander en Máxima betuigden hun medeleven.

Terroristen richtten op 13 november met kalasjnikovs een bloedbad aan bij verschillende horecagelegenheden in de Franse hoofdstad. Op het terras van Le Carillon kwamen vijftien mensen om. In concertzaal Le Bataclan werden 89 bezoekers gedood.

11-03-2016 © ANP / Demet TV