Roofverdachte Ziya B. langer vast

Ziya B., een van de verdachten van de fatale roofoverval op een Haagse juwelier, blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is vrijdag door de rechter-commissaris in Den Haag met veertien dagen verlengd.

De 19-jarige B. werd dinsdagavond aangehouden in de Haagse Schilderswijk. Hij wordt samen met zijn kompaan Sandro G. verdacht van de overval waarbij de 47-jarige juwelier werd doodgeschoten. G. meldde zich woensdag bij de Nederlandse ambassade in Georgië. Hij bekende tegenover de Georgische staatstelevisie dat hij de man uit angst had neergeschoten.

Het is niet duidelijk of B. al een verklaring heeft afgelegd. De Nederlandse autoriteiten zijn momenteel in afwachting op G., die binnen enkele dagen wordt uitgeleverd. Wanneer hij precies wordt overgedragen is niet bekend.

De juwelier wordt vrijdagmiddag gecremeerd. Woensdag werd hij opgebaard in zijn winkel aan de Beeklaan, waar afscheid van hem kon worden genomen.

04 mei 2012, 15:07
Demet TV